Kunst

Sjaak Smetsers maakt beeldende kunst. Zijn driedimensionale fantasiefiguren zijn origineel, speels en modern. Zijn creaties zijn harmonisch en tegelijkertijd bevatten zij tegenstellingen.

 

Verschillende disciplines, technieken en materialen

De unieke figuren worden door verschillende disciplines en technieken samengesteld. Voor ieder nieuw beeld bedenkt hij frisse combinaties. Hij giet zelf brons, bewerkt koper, staal of tin en (ver)smelt verschillende soorten glas. Ook appliceert hij bladgoud, bladzilver en metaalfolie en vervaardigt functioneel keramiek. Slijpen, schuren, polijsten en patineren, alle technieken komen aan bod in de vervaardiging van zijn bronzen beelden. Met veel geduld en toewijding vervaardigd hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen. Zijn fantasiewezens hebben verschillende formaten. Vaak kunnen ze ook buiten neergezet worden.

 

Exposities

Sjaak Smetsers verkoopt zijn kunst via Galerie Moeëjen Daag in Tegelen. Hij runt deze galerie samen met zijn vrouw en muze Lianne Smetsers. In de galerie wordt niet alleen zijn eigen werk geëxposeerd maar ook andere hedendaagse kunst. Van abstract tot figuratief. Schilderijen, wandobjecten, glaskunst en beelden behoren tot het assortiment. Sjaak exposeert met zijn beeldende kunst ook in andere galeries in binnen- en buitenland, in wisselende exposities. Zijn werk behoort ook tot de vaste collectie van een groot aantal galeries in Nederland maar ook in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

 

Wilt u het werk van Sjaak komen bekijken? Galerie Moeëjen Daag is op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Foto’s en adressen van andere galeries en exposities vindt u op de website.